Wednesday, April 6, 2022

Märtsi tegemised

 

Märtsikuus tegelesid 5.-8.klassi õpilaste veebipõhise  metsaviktoriiniga .

Kaks korda igas kuus toimub kokandusring , kus lapsed valmistavad mahetoite, mida ise sooviksid süüa koolilõunaks. 

Ringi juhendab Õnne Saluorg ja räägib sellest nii: 

Kokandusringi eesmärgiks on tutvustada lastele mahe toidutoorme kasutamise võimalusi, arendada nende toiduvalmistamise valdkonna teadmisi ning oskusi ja juurutada mahetoorme  toiduks kasutamist kooli sööklas.  Igal korral valmib vähemalt kaks toitu, kus toidu valmistamisel  on kasutatud eestimaist toorainet ja mahetooteid. 

Veebruaris ja märtsis valmistasime sulajuustuse aedviljasupi, veiseliha pajaroa, mahlakaid leivakatteid köögiviljadest ja erinevaid kooke-küpsetisi. Üksmeelselt valisid lapsed koolitoidu menüüsse Liivimaa Lihaveise veiselihast valmistatud pajaroa. 

Tomatine veisepada spagettidega 




500 g veiseliha kuubikud                      

200 g mugulsibulat                   

300 g porgandit

100 g juursellerit                       

15 g küüslauku

1 tl tšillipulbrit

1,5 L veisepuljongit

100 ml ebaküdooniamahla    

300 g purustatud tomatid

2 loorberilehte

soola, musta pipart

õli

tüümianit, peterselli

Lisandiks:

500 g spagette (kuiv)

 

Koori köögiviljad. Lõika porgand ja müüja suuremateks kuubikuteks, sibul ja küüslauk viiludeks.

Prae veiseliha kuubikud õlis, maitsesta soola ja pipraga.

Pruunista köögiviljad pannil ja lisa lihale.

Lisa purustatud tomatid, puljong ja maitseained.

Lase pajal keema tõusta ja keeda umbes 5-10 minutit.

Seejärel tõsta segu ahjupotti ja pane eelkuumutatud (180 °C)  ahju umbes 2 h valmima.

*Lisandiks serveeri spagette.

No comments:

Post a Comment