Märtsikuus tegelesid 5.-8.klassi õpilaste veebipõhise metsaviktoriiniga .
Kaks korda igas kuus toimub kokandusring , kus lapsed valmistavad mahetoite, mida ise sooviksid süüa koolilõunaks.
Ringi juhendab Õnne Saluorg ja räägib sellest nii:
Kokandusringi eesmärgiks on tutvustada lastele mahe toidutoorme kasutamise võimalusi, arendada nende toiduvalmistamise valdkonna teadmisi ning oskusi ja juurutada mahetoorme toiduks kasutamist kooli sööklas. Igal korral valmib vähemalt kaks toitu, kus toidu valmistamisel on kasutatud eestimaist toorainet ja mahetooteid.
Veebruaris ja märtsis valmistasime sulajuustuse aedviljasupi, veiseliha pajaroa, mahlakaid leivakatteid köögiviljadest ja erinevaid kooke-küpsetisi. Üksmeelselt valisid lapsed koolitoidu menüüsse Liivimaa Lihaveise veiselihast valmistatud pajaroa.
Tomatine veisepada spagettidega
500 g veiseliha kuubikud
200 g mugulsibulat
300 g porgandit
100 g juursellerit
15 g küüslauku
1 tl tšillipulbrit
1,5 L veisepuljongit
100 ml ebaküdooniamahla
300 g purustatud tomatid
2 loorberilehte
soola, musta pipart
õli
tüümianit, peterselli
Lisandiks:
500 g spagette (kuiv)
Koori köögiviljad. Lõika porgand ja müüja suuremateks kuubikuteks, sibul ja küüslauk viiludeks.
Prae veiseliha kuubikud õlis, maitsesta soola ja pipraga.
Pruunista köögiviljad pannil ja lisa lihale.
Lisa purustatud tomatid, puljong ja maitseained.
Lase pajal keema tõusta ja keeda umbes 5-10 minutit.
Seejärel tõsta segu ahjupotti ja pane eelkuumutatud (180 °C) ahju umbes 2 h valmima.
*Lisandiks serveeri spagette.
No comments:
Post a Comment