Thursday, May 5, 2022

Spetsialist tuli külla!

 

On ütlemata tore, kui sinu tutvusringkonnas on VÄGA TARKU loodusetundjaid. Ja kui tark loodusetundja on nõus oma tarkust veel lastega jagama ning kogunisti külla tulema. Meil oli just täpselt selline võimalus.

Meil käis külas keskkonnahariduse spetsialist Helen, kellega koos oli vahva uurida ja õppida mullalustikku. 2. klassi lapsed said uuritud mikroskoobi abil nii liiva kui mulda. Koos Heleniga käisime lehtede alt otsimas erinevaid putukaid. Mulla seest kaevasime välja nii elusat kui eluta loodust. Leidsime nii sajajalgseid kui tuhatjalgseid. Peale uurimist ja vaatlemist lasime muidugi kõik püütud liigid loodusesse tagasi.




Nüüd esitame küsimuse lugejatele: „Miks tuleb vihmauss maapinnale, peale seda kui vihma on sadanud?“

Meie külaline aitas selgitada veel 5. klassi õpilastele prügi sorteerimise olulisust ja vajalikkust. Oli tükk tegemist ja pusimist, et prügi saaks ikka õigesse kasti paigutatud: biolagunev, taaskasutus, olmejäätmed, pakend, papp ja paber, ohtlikud jäätmed jne. Kuidas peaks ja saaks ikkagi liigiti sorteerida nii, et see oleks otstarbekas ja annaks võimaluse kogutud materjalidest uuesti toota?  Vaatasime kõik koos veel õppevideot plastpudeli teekonnast, peale mida valitses klassiruumis pikk vaikus… 

Soovitame õppevideot plastpudeli teekonnast ka lugejatel vaadata.

https://www.youtube.com/watch?v=YO3UCHsFfZc 

õpetaja Helina


No comments:

Post a Comment