Friday, May 5, 2023

Maailma tegevuspäevad

 Võtsime esimest korda osa aprilli lõpus toimunud maailma tegevuspäevadest - Global Action Days. Viiest tegevusest lõime kaasa kolmes.  Kuna osa tegevuspäevadest langes vaheajale, jäid mõned meie tegevused maikuusse. 

Keeldu! Tee üks lihavaba päev!

19.aprillil valmistasid 1.ja 2.klass klassijuhataja Pipi Viviani eestvedamisel tikuvõileibu, mille peale pandi juustu ning maitsvaid aed- ja puuvilju. Magustoiduks tehti suus sulavaid  kohupiimakorbi saiakesi. Igaüks pani veel  lisandiks oma äranägemise järgi värskeid või kuivatatud puuvilju. Ühises lauas mekiti toidu kõrvale värsket kasemahla. 

Taaskasuta - raamatuvahetus!

3.mail korraldas õpetaja Rita 7.ja 8.klassi kirjanduse tunnis raamatuvahetust ja kirjutas siia sellest väikese kokkuvõtte.

Raamatuvahetuse päevaks tuli kodunt kaasa võtta raamat, millel on omaniku jaoks mingi eriline tähendus või mis lihtsalt meeldib. Näha saigi päris esimest, kõvakaanelist „Väikese notsut“, lasteaia lõpetamisel saadud „Sipelgas Reeta“ ja kapsaks loetud „Kummi-Tarzanit“. Ei puudunud ka igihaljad muinasjutud, mida ema ette luges ja mille järgi lugema sai õpitud ja lõputu teadmiste allikas – „Suur laste entsüklopeedia“. Iga laps tutvustas kaasavõetut ning jagas emotsiooni, mis raamatuga tegeledes tekkis. Pärast seda asuti ühisest lugemisvarast raamatuseljaluuletust kirjutama.

Pipi Pikksukk, kummi-Tarzan, Väikevend ja Karlsson katuselt. Iidne Jaapan ja aarded, kevade lahingud. Hirmsa Henry kättemaks!

Lõpuks vahetati raamatud ning igaüks tegi teosest väikese postri, et kirja panna oma nägemus uuest jutukast, sooviga ise sellega lähemalt tutvuda ning teistes huvi tekitada. Elevust jagus kõigile ja võib nentida: „Iga raamat loeb!“


Leia uus otstarve!

6.ja 7.klass arutles õpetaja Lemmiga, mida võiks meisterdada plastist. Vaatasime videoid ja saime väga palju ideid. Lapsed proovisid ise vaheajal kodudes kätt. Meisterdati mobiiltelefoni ja märja vihmavarju hoidjaid, lilleanum, kinkekott ja üks kilpkonnakujuline rahakassa.





No comments:

Post a Comment