Wednesday, May 31, 2023

Rohelised tunnid maikuus

 Ilusate ilmad lausa kutsuvad õue. Oleme püüdnud loodusainetes ikka mõned tunnid ka õues läbi viia. Täna käisime 4.klassi nelja õpilasega  tegemas uurimistööd kooli ümbruses kasvavate puude kohta. Tahtsime välja selgitada kõige jämedama puu. Olime varustatud mõõdulindiga ja asusime mõõtma puude ümbermõõtu 1.30 m kõrguselt. 

Mõõtsime ära kaheksa mändi, neli kaske, kolm pärna, kaks vahtrat ning lehist, saart ja tamme, igat puud ühe. Kokku jõudsime mõõta 20 puud. Kõige rohkem kasvab koolimaja ümber mände ja männid olid ka kõige jämedamad: 287 cm ja 284 cm. See kõige jämedam kasvab kooli ja vana koolimaja piiril. Jämeduselt järgmine oli kask, mis kasvab sissesõidutee ääres (265 cm) ja tamm (259 cm) noortekeskusse viiva tee ääres. 


Mai alguses märgistasime eestikeelsete nimedega  õuealal kasvavad puud, mai lõpus istutasime tomatid kasvuhoonesse. Selles osales 7.klass. 




8.klassiga käisime järve ääres vee-selgrootuid uurimas. Tuvastasime tigusid, karpe, kaane, liuskureid, ujureid, kukrikuid. Lendas ringi kiile. Selgroogsetest oli hulgaliselt konnakulleseid ja üks lepamaim sattus ka võrku. 



Kokkuvõtte tegi õpetaja Lemmi

No comments:

Post a Comment