Friday, June 7, 2024

Veepäev Varstus

 Selle õppeaasta viimane suurim ühine ettevõtmine meie koolis, traditsiooniline kevadine matkamäng, toimus 6.juunil. Kuna Rohelise kooli üks selleaastaseid teemasid oli "Vesi", oli ka matkamäng veeteemaga seotud. Moodustasime kolm gruppi, kel tuli läbida kolm tegevuspunkti. 

Varstu järve ääres toimus veeohutusealane õpe, mida viis läbi Päästeamet. Väiksemad harjutasid päästerõnga viskamist, suurematele leidus ka vabatahtlik päästetav. 




Koolimajas tehnoloogiaklassis toimus looduslikust materjalist parvede meisterdamine ja kasutatud paberist aurikute voltimine. Kõigepealt tuli otsida metsa alt looduslikku materjali, millest ehitada vee peal püsiv parv. Aurikuid volditi kasutatud paberist. Iga laps otsustas ise, kas tahab kirjut või valget aurikut.





Staadionil toimusid erinevad võistlused. Tuli kanda käsnaga vett ja oli muidki ülesandeid.




Pärast kosutavat lõunasööki asusime teele umbes kilomeetri kaugusel voolava Mustjõe äärde, kus õpilased said oma veesõidukid mere poole teele lasta. Küll oli palju elevust! Oli ju vaja kaasa elada enda tehtud parvele  ning vaadata, et see veetaimede vahele ei takerduks. 

Lõpuks saime võrrelda nelja erinevat vett: järvevesi, jõevesi, allikavesi ja kraanivesi. 


Kokkuvõttes võib öelda, et oli mitmekesine päev ja ilm oli veega sulistamiseks superhea. 


Osavõtjate  tähelepanekud kirjutas jutuks õpetaja Lemmi

No comments:

Post a Comment