Friday, May 31, 2024

Setomaal väljasõidul

 14. mail olime kogu kooliga väljasõidul Setomaale. Kuna üheks  meie selle aasta Rohelise kooli teemaks on "vesi", siis otsustasime õppeaasta viimase pikema  õppekäigu siduda veega. 

Kõigepealt külastasime Setomaa ääre peal Vasla külas  asuvat naturaalsete  mullilimonaadide valmistamise talu, nimeks Vana-Sõrmuse. Alustuseks saime maitsta erinevaid limonaade, siis ka  ise proovida vanema tehnikaga limonaadi käsitsi villimist. Seejärel suunduti  üle vaatama, kus need marjad kasvavad, millest nii head limonaadi saab  teha. Ja päris lõpuks üks ühine seto tants ka. 





Kõhud limonaadist mulksumas,  võtsime suuna Värska poole. Seal võeti meid kõigepealt vastu Verska Mineraalvee tehases, kus nägime, kuidas väikesest pudelitoorikust saab suur mineraalvee pudel ja kuidas  kogu liin töötab. Saime maitsta maa seest (500 m sügavuselt) tulevat mineraalvett, mis tõsi küll ei maitsenud sugugi nii hästi kui võis oodata. 


Selleks ajaks olid kõhud juba päris tühjad ning suundusime lõunasöögile Värska Gümnaasiumi. 
Ja lõpuks laste meelest päeva parim osa - laevasõit Värska lahel. Ilusa ilmaga on lausa lust kulgeda rahulikus tempos mööda taevasinist veekogu.


Pildistas õpetaja Riina K.

Jutu kirjutas õpetaja Lemmi




No comments:

Post a Comment